Úvod » Reverzní osmózy » Reverzní osmóza RO6 - systém pro domácnosti
Šestistupňový systém reverzní osmózy určený pro domácnosti. Zařízení je určené k instalaci v domech a bytech za účelem získání čisté a mineralizované vody bez chemických, mechanických a organických kontaminantů. Systém se skládá ze 6-ti specializovaných filtrů vč. koncového mineralizátoru s obsahem přírodního dolomitu, který dodává vodě vápník, hořčík a sodík. Zařízení je schopné i výdeje nemineralizované vody do rychlovarných konvic, kávovarů apod.
6 stupňů filtrace:
1) vložka 20 mikronů z netkaného polypropylenu odstraní z vody mechanické nečistoty o velikosti nad 20 mikronů (rez, písek, bláto aj.), čímž prodlužuje životnost následujících vložek v systému, jimiž voda protéká
2) uhlíkový filtr eliminuje z vody chlór a jeho sloučeniny a některé organické polutanty, chrání tím osmotickou membránu od negativního působeni chlóru a jeho derivátů
3) vložka 5 mikronů z netkaného polypropylenu odstraní z vody jemné nerozpuštěné mechanické nečistoty o velikosti nad 5 mikronů
4) osmotická membrána odstraňuje 96 - 99% všech látek rozpuštěných ve vodě a bakterie a viry, dodává se o kapacitě 75GPD (cca. 280l/den)
5) lineární filtr s aktivním uhlím zvýrazní chuť vody a odstraní z vody pachuť
6) mineralizátor vody obohacuje vodu o minerály potřebné pro lidské tělo (dodává vodě vápník, hořčík, sodík a draslík)
Příslušenství:
- pochromovaný mosazný kohout umožňující volbu mineralizované / demineralizované vody
- připojení na přívod vody o průměru 1/2" spolu s kulovým ventilem
- teflonová páska sloužící k utěsnění spojů
- montážní klíč
- další drobné příslušenství
- pokyny k instalaci
Systém je vybaven rychlospojkami umožňujícími snadou instalaci.
- pracovní teplota 2 - 45°C
- maximální pracovní tlak 6 bar
- životnost vložek 6 měsíců
- životnost membrány 3 roky
- rozměry (v x š x h) 48 x 40 x 14cm
- nádrž s kapacitou 12 - 15l (v závislosti na aktuální nabídce
Pro nákup náhradního příslušenství využijte zvýhodněnou nabídku z našeho e-shopu.
Používání reverzní osmozy je ideálním způsobem, jak zlepšit kvalitu mnohých pokrmů a nápojů, u kterých záleží na kvalitě použité vody. Obzvláště důležité to je u přípravy vybraných druhů kávy nebo čajů. Vyzkoušejte si to například na přípravě některého z výběrových japonských čajů a rozdíl poznáte již při prvním doušku.